Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-30@21:25:01 GMT

با همه چیز در مورد عوارض خروج از کشور آشنا شوید!

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۹۷۰۱۳

با همه چیز در مورد عوارض خروج از کشور آشنا شوید!

سفر کردن به مقاصد داخلی و خارجی همواره با مزایای فراوانی همراه است. اما همانطور که می‌دانید برای سفر علی الخصوص سفرهای خارجی ملزم به انجام دادن کارهایی هستیم. یکی از مهم‌ترین این موارد پرداخت عوارض خروج از کشور است. اما عوارض خروج از کشور اساساً چیست؟ با این مطلب از مِستر بلیط همراه باشید تا به همه چیز در رابطه با عوارض خروج از کشور آشنا گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبل از اینکه به سراغ عوارض خروج از کشور برویم بد نیست تا کمی بیشتر درباره‌ی مزایای سفر کردن صحبت کنیم. سفر کردن شما را از نظر ذهنی و از نظر جسمی تغییر می‌دهد. شاید به نظرتان سفر پروسه‌ی پرخرجی باشد، اما باید بدانید این بهانه‌ی خوبی نیست. در بسیاری از موارد می‌توانید بلیط هواپیما چارتر تهیه کنید که بسیار مقرون به صرفه است. این موضوع علی الخصوص در مورد سفر به کشورهای همسایه و تهیه‌ی بلیط هواپیما استانبول مصداق دارد.

در سال‌های اخیر اضافه شدن امکان خرید اینترنتی بلیط سفر علی الخصوص بلیط هواپیما خارجی تا حد زیادی از پیچیدگی‌های سفر کاسته است. دیگر مجبور به صرف زمان زیاد و مراجعه‌ی حضوری به آژانس‌های مسافرتی نیستید. تنها با وارد کردن مبدأ، مقصد و تاریخ سفر در وب‌سایتی مطمئن و پرداختی آنلاین می‌توانید بلیط هواپیما خود را به آسانی خریداری کنید. مِستر بلیط یکی از با سابقه ترین و معتبرترین سامانه‌های فروش آنلاین بلیط هواپیما، اتوبوس و قطار است. در مستر بلیط در کم‌ترین زمان می‌توانید لیستی از ارزان‌ترین پروازها به مقاصد داخلی و خارجی متعدد را یافته و در نهایت سهولت گزینه‌ی مورد نظر خود را خریداری کنید.

عوارض خروج از کشور چیست؟

عوارض خروج از کشور به نوعی از هزینه گفته می‌شود که توسط یک کشور و زمانی که فرد قصد خروج از آن‌ کشور را دارد اخذ می‌گردد. در برخی از کشورها هزینه ای تحت عنوان عوارض خروجی وجود ندارد، افراد تنها ملزم به پرداخت عوارض پرواز هستند که آن هم در قیمت بلیط هواپیما گنجانده شده است. گاهی تنها مسافران هواپیما و در حقیقت مرزهای هوایی ملزم به پرداختعوارض خروج از کشور هستند و گاهی نیز این هزینه به مسافران مرزهای آبی و زمینی نیز اختصاص می‌یابد. از جمله کشورهایی که در آن‌ها قانون اخذ عوارض خروجی وجود دارد می‌توان به استرالیا، اتریش، چین، اکوادور، مصر، آلمان، اندونزی، مالزی، فیلیپین، عربستان سعودی، سری‌لانکا، تایلند و ترکیه اشاره کرد. در ایران اما قانون اخذ عوارض خروج از کشور از سال ۱۳۶۴ تصویب شد و به اجرا رسید. مسافرانی که قصد سفر به مقاصد خارجی از طریق مرزهای هوایی، زمینی یا دریایی را دارند ملزم به پرداخت عوارض خروج از کشور هستند. در غیر این صورت اجازه‌ی خروج از مرز به آن‌ها داده نخواهد شد.

مبلغ عوارض خروج از کشور

در ایران مبلغ عوارض خروج از کشور بر اساس نوع سفر و مرتبه‌ی سفر خارجی متغیر است. سفرها به دو دسته‌ی زیارتی و سیاحتی تقسیم می‌شوند. در گذشته عوارض خروج برای سفرهای خارجی سیاحتی بدون محدودیت تعداد سفر در سال ۷۵ هزار تومان محاسبه می‌شد. این در حالی‌ست که طبق قوانین جدید مسافرانی که قصد انجام سفری سیاحتی را دارند به ازای مرتبه‌ی اول سفر در سال ۲۲۰ هزار تومان، مرتبه‌ی دوم ۳۳۰ هزار تومان و مرتبه‌ی سوم ۴۴۰ هزار تومان را می‌بایست به عنوان عوارض خروج از کشور پرداخت نمایند. سفرهای سیاحتی برای دفعات بیشتر شامل همان مبلغ ۴۴۰ هزار تومان خواهند شد. به طور مثال چنانچه بلیط هواپیما آنتالیا را تهیه کرده باشید و قصد سفر به این مقصد گردشگری را برای اولین بار در سال داشته باشید می‌بایست هزینه ای معادل ۲۲۰ هزار تومان را پرداخت کنید.

عوارض خروج برای سفرهای خارجی با مبالغ کم‌تر محاسبه می‌گردد. این هزینه برای حج تمتع و عمره بار اول ۱۱۰ هزار تومان، بار دوم ۱۶۵ هزار تومان و بار سوم و سوم به بعد ۲۲۰ هزار تومان محاسبه می‌شود. مسافران هوایی عتبات عالیات مبلغ ۳۷۵۰۰ تومان و مسافران زمینی و دریایی این مقاصد مبلغ ۱۲۵۰۰ تومان را می‌بایست به عنوان عوارض خروج از کشور پرداخت کنند.

نحوه‌ی پرداخت عوارض خروج از کشور

در گذشته برای پرداخت عوارض خروج از کشور مجبور به مراجعه‌ی حضوری به بانک‌هایی مشخص و منتظر ماندن در صف‌های طولانی بودیم. اما به لطف امکان پرداخت‌های الکترونیک که جدیداً اضافه شده از هر کجا که هستید می‌توانید عوارض خروجی خود را پرداخت نمایید. برای پرداخت آنلاین این هزینه لازم است آدرس سامانه‌ی BMI.IR را وارد کرده و به سامانه‌ی بانک ملی ایران وارد شوید. بعد از وارد کردن اطلاعات مورد نیاز از قبیل کد ملی و نوع سفر نسبت به پرداخت آنلاین عوارض خروجی اقدام کنید. همانطور که می‌دانید برای هر نوع پرداخت آنلاین می‌بایست اطلاعات کارت بانکی عضو شبکه‌ی شتاب خود را به صورت صحیح و کامل داشته باشید. این اطلاعات شامل شماره‌ی کارت، رمز دوم و یا همان رمز اینترنتی، تاریخ انقضا و CVV2 می‌شود.

اگر به پرداخت‌های آنلاین علاقه مند نباشید می‌توانید با مراجعه‌ی حضوری به شعب بانک ملی از طریق دستگاهی که فقط برای پرداخت عوارض خروج از کشور در بانک تعبیه شده، بدون منتظر ماندن و به آسانی هزینه‌ی عوارض را پرداخت نمایید. اقدامی که اخیراً سبب سهولت در پرداخت عوارض خروجی شده نصب کیوسک‌هایی توسط بانک ملی ایران در فرودگاه امام خمینی بوده است. از طریق این کیوسک‌ها در فرودگاه حتی می‌توانید عوارض خروجی خود را به آسانی پرداخت نمایید.

 

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: سفرهای خارجی پرداخت عوارض خروج از کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۷۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود

رحیم نیازی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به مازاد تولید سیب زمینی، بخشی از محصول مورد نیاز در انبار‌ها دپو شده است که اتخاذ سیاست نادرست عوارض ۶۰ درصدی صادرات سیب زمینی می‌تواند آسیب جدی به تولید این محصول وارد کند.

او قیمت تمام شده هرکیلو سیب زمینی را ۱۲ تا ۱۳ هزارتومان اعلام کرد و افزود: هم اکنون هرکیلو سیب زمینی با نرخ ۷ تا ۹ هزارتومان از کشاورزان خریداری می‌شود، درحالیکه هزینه‌های بالای بذر، کارگری، آب و برق، حمل و نقل، دنباله بند‌های کشاورزی و تعمیرات ماشین آلات هیچ تناسبی با درآمد سیب زمینی کاران ندارد.

نیازی ادامه داد: با توجه به بحران منابع آبی و کمبود نقدینگی انتظار می‌رود که حمایت‌های لازم از بخش تولید صورت بگیرد چراکه دریافت عوارض ۶۰ درصدی صادرات راهکار تنظیم بازار نیست و برای استمرار صادرات و پایداری تولید هرچه سریع‌تر باید این عوارض حذف شود.

عضو هیئت مدیره انجمن سیب زمینی با بیان اینکه مشکلی در تولید سیب زمینی نداریم، افزود: بنابر آمار سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود که با احتساب سرانه مصرف، این رقم مازاد بر نیاز کشور است که باید در راستای تعادل بازار، تولید مازاد به بازار‌های هدف صادر شود.

او با بیان اینکه صادرات سیب زمینی راهکار تنظیم بازار داخل است، گفت: بنابر آمار طی ۵ سال اخیر به طور متوسط سالانه ۵۰۰ هزارتن سیب زمینی به بازار‌های هدف صادر می‌شود و در شرایط کنونی باید عوارض صادرات حذف شود تا مازاد تولید صادر شود، در غیراین صورت دلالان و کارخانه‌ها با سوء استفاده از شرایط بازار، قیمت‌ها را کاهش می‌دهند که این امر به زیان بخش تولید تمام می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • حذف شرط پرداخت عوارض آزادراه برای بیمه شخص ثالث
  • شرط پرداخت عوارض آزادراه برای بیمه شخص ثالت حذف شد
  • لغو شرط پرداخت عوارض آزادراهی برای صدور بیمه شخص ثالث
  • حذف شرط پرداخت عوارض آزادراهی برای صدور بیمه شخص ثالث
  • پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست
  • سفر به دبی با عوارض خروج از کشور رایگان
  • پرداخت ۱۲ هزارمیلیارد ریال عوارض ارزش افزوده در آذربایجان غربی
  • موفقیت بانک ملی ایران در جذب سرمایه اجتماعی با پرداخت تسهیلات خرد
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال عوارض ارزش‌افزوده در آذربایجان‌غربی پرداخت شد